Sanofi Consumer Healthcare
  • slide 1
false
10
10
fade
5
1

Verlicht effectief brandend maagzuur

  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Veel gestelde vragen

over Maalox

Het gebruik van Maalox

Kan ik brandend maagzuur voorkomen zonder geneesmiddelen in te nemen?

Er zijn heel wat stappen die je kunt nemen om zure oprispingen te verminderen, namelijk: lichtere maaltijden eten, vooral ‘s avonds, voedsel en drank vermijden die de zuurproductie stimuleren zoals alcohol, cafeïnehoudende, pikante of zetmeelrijke voedingsmiddelen. Je kunt ook met een iets dikker kussen slapen om je hoofd wat hoger te houden. Het kan ook helpen om strakke riemen te vermijden en niet te roken. Ondanks alle inspanningen kunnen de symptomen soms toch blijven. In dat geval kan Maalox de symptomen van  terugkerende zure oprispingen verlichten.

Welk middel kan ik innemen bij zure oprispingen?

De keuze van het geneesmiddel hangt af van de aard van de symptomen. Nadat je alle stappen genomen hebt om het voedingspatroon te aan te passen om zure oprispingen te voorkomen, kan het zijn dat je nog steeds last hebt van occasioneel brandend maagzuur of maag- en darmklachten. Voor snelle verlichting is Maalox (als antacida) in de vorm van makkelijke kauwtabletten dan wellicht een geschikt middel voor jou. Vraag advies aan je arts, apotheker of drogist als je twijfelt.

Is brandend maagzuur/zure oprispingen gevaarlijk?

In het algemeen is branden maagzuur/zure oprispingen niet gevaarlijk. Het veroorzaakt wel onaangename symptomen en kan andere gezondheidsproblemen teweegbrengen, zoals hoest of slaapproblemen. 

Verklarende woordenlijst

Zure oprispingen: een veel voorkomend gezondheidsprobleem waarbij er maagzuur terugvloeit naar de slokdarm. Dat gebeurt omdat de ‘klep’ die de scheiding vormt tussen slokdarm en maag niet goed sluit.

Antacida: een klasse van geneesmiddelen, waaronder Maalox, die zuur in de slokdarm en in de maag neutraliseert.

Maagzuur: zuur dat voornamelijk bestaat uit zoutzuur, mucine en enzymen, en dat wordt afgescheiden door maagklieren.

Gastro-oesofageale refluxziekte (in het Engels: gastroesophageal reflux disease of GERD): dat is de medische term voor zure oprispingen. Als gevolg van het onvolledig sluiten van de ‘klep’ tussen slokdarm en maag vloeit er maagzuur terug naar de slokdarm, waardoor de slokdarmwand beschadigd wordt.

Brandend maagzuur: een brandend gevoel in de borst dat kan uitstralen naar de hals en de keel. Het wordt erger als je vooroverbuigt of gaat neerliggen. Brandend maagzuur is het belangrijke oorzaak van zure oprispingen.

Oesophagus (slokdarm): een ongeveer 25 centimeter lange, gespierde buis die de keel met de maag verbindt.

Informatie en verkoopgegevens van Maalox

Waar kan ik Maalox kopen

Maalox is verkrijgbaar bij drogisterijen en apotheken.

Ook kunt u Maalox online bestellen.

Maalox

 

Kenmerken

  • Maalox: bij af en toe last van brandend maagzuur, zure oprispingen
  • O.a door vet en scherp gekruid voedsel
  • Neutraliseert maagzuur voor snelle verlichting!
  • In 20 of 40 kauwtabletten
  • Geneesmiddel - Lees voor gebruik de bijsluiter

Klik hier voor de
bijsluiter van Maalox

  • slide 1
false
10
10
fade
8
1
Copyright © 2020 sanofi-aventis Netherlands B.V. - Alle rechten voorbehouden. Deze website is bedoeld voor ingezetenen van Nederland. / Webvoorwaarden / Privacy / Cookiebeleid
KOAG-KAG nummer: 52-1014-1312
SANL.MAA.19.05.0210
Maalox: werkzame stof: aluminiumoxide/magnesiumhydroxide. Niet gebruiken: gebruik Maalox niet als u allergisch (overgevoelig) bent voor algeldraat (aluminiumoxide) of magnesiumhydroxide, of voor één van de andere bestanddelen van Maalox; als de werking van de nieren ernstig gestoord is (nierfunctiestoornissen). Lees voor gebruik de bijsluiter.
Productinformatie op deze website is alleen bedoeld voor inwoners van Nederland.