Sanofi Consumer Healthcare
  • slide 1
false
10
10
fade
5
1

Verlicht effectief brandend maagzuur

  • slide 1
false
10
10
fade
8
1

Over brandend maagzuur


Tijdens een familie-etentje,‘s nacht tijdens het slapen, of tijdens een vergadering op het werk. Als je gevoelig bent voor brandend maagzuur, kan je dagelijks leven soms verstoord raken.

De oorzaken
De maag is zeer belangrijk in het verteringsproces: ze breekt het voedsel af. Hiervoor scheidt de maagwand voortdurend een zuur af, maagsap genaamd. Dit zuur kan soms in de slokdarm terechtkomen, die, in tegenstelling tot de maag, gevoeliger is voor zuur. Aangezien hij verbonden is met de maag, kan men een branderig gevoel ervaren. Hoewel het zich in de slokdarm voordoet, spreekt men over “brandend maagzuur”.

De symptomen
Deze kunnen betrekking hebben op de spijsvertering met pijn, misselijkheid en boeren. Wanneer het branderig gevoel zich hoger situeert, in de slokdarm, kunnen a-typische symptomen optreden, zoals chronische hoest, astma of zelfs pijn in de borst. Het is dan beter een huisarts te raadplegen.

Stress, een verergerende factor
Ook al is het niet de oorzaak, stress kan de branderige symptomen nog verergeren. Het stimuleert de afscheiding van maagzuur en verhoogt het branderig gevoel. Iemand met stress zal daarom meer pijn lijden dan iemand zonder stress met dezelfde symptomen.

 

 

 

Maalox

 

Kenmerken

  • Maalox: bij af en toe last van brandend maagzuur, zure oprispingen
  • O.a door vet en scherp gekruid voedsel
  • Neutraliseert maagzuur voor snelle verlichting!
  • In 20 of 40 kauwtabletten
  • Geneesmiddel - Lees voor gebruik de bijsluiter

Klik hier voor de
bijsluiter van Maalox

  • slide 1
false
10
10
fade
5
1
Copyright © 2020 sanofi-aventis Netherlands B.V. - Alle rechten voorbehouden. Deze website is bedoeld voor ingezetenen van Nederland. / Webvoorwaarden / Privacy / Cookiebeleid
KOAG-KAG nummer: 52-1014-1312
SANL.MAA.19.05.0210
Maalox: werkzame stof: aluminiumoxide/magnesiumhydroxide. Niet gebruiken: gebruik Maalox niet als u allergisch (overgevoelig) bent voor algeldraat (aluminiumoxide) of magnesiumhydroxide, of voor één van de andere bestanddelen van Maalox; als de werking van de nieren ernstig gestoord is (nierfunctiestoornissen). Lees voor gebruik de bijsluiter.
Productinformatie op deze website is alleen bedoeld voor inwoners van Nederland.